Съставите на Байер (Леверкузен) и Аталанта излизат един срещу друг в първия финал в евротурнирите през

...
Съставите на Байер (Леверкузен) и Аталанта излизат един срещу друг в първия финал в евротурнирите през
Коментари Харесай

Байер протяга ръце към втори трофей за сезона, а Аталанта - към безпрецедентен успех

Съставите на Байер (Леверкузен) и Аталанта излизат един против различен в първия край в евротурнирите през сегашния сезон, а точно този в Лига Европа. Сблъсъкът на " Авива Стейдиъм " в Дъблин, довечера, е с начален час 22:00 и  дава обещание доста страсти.

За бергамаските това ще бъде първи европейски край в клубната история, тъй че те ще се стремят към исторически успех. Нещо повече, в случай че не се броят рекордните им шест трофеи в Серия " Б " и едната в Серия " Ц ", единственият им трофей е Купата на Италия през далечната 1963 година. Преди седмица " нерадзурите " можеха да завоюват точно Купата, само че изгубиха с 0:1 във финала против Ювентус. Така че довечера те ще са още по-мотивирани за триумф. От друга страна, Аталанта към този момент се класира за Шампионска лига през идващия сезон, тъй че в тима могат да бъдат спокойни, че възможна загуба през днешния ден няма да ги лиши от присъединяване в шампионата.

Съставът воден от Джан Пиеро Гасперини стартира своя път до финала в Лига Европа още от груповата фаза, където беше в компанията на Спортинг (Лисабон), Щурм (Грац) и Ракув. Той съумя да завоюва своята група без проблематично с 14 точки след 4 победи и 2 равенства. На 1/8-финалите отборът от Бергамо още веднъж съумя да се оправи с португалския гранд, а на 1/4-финалите сервира сензация, отстранявайки огромния любимец за трофея в шампионата Ливърпул. Последва полуфинал против Марсилия, в който " нерадзурите " също надвиха, с цел да си обезпечат конфликта в Дъблин. Що се отнася до представянето им в Серия " А ", при оставащи два техни турнирни мача, те са пети в класирането с късмет за третото място, като имат 66 точки след 20 победи, 6 равенства и 10 загуби.

От друга страна, Байер към този момент е триумфирал в този шампионат, до момента в който той към момента носеше името Купата на УЕФА. Става въпрос за сезон 1987/88, когато Леверкузен надвива над Еспаньол след осъществяване на дузпи, откакто и двата тима си разменят домашен победи с по 3:0. Германците имат още един европейски край - този в Шампионската лига през 2001/02, който обаче завърши със загуба с 1:2 от Реал Мадрид. Сега " аспирините " се стремят към втори трофей в евротурнирите, окрилени от първата им купа в Бундеслига, която пристигна тъкмо през този сезон. Нещо повече, те сложиха връх на Стария континент със своите 51 следващи мача без загуба от началото на акцията. Освен това в събота им следва край за Купата на Германия против втородивизионния Кайзерслаутерн, тъй че мечтаният требъл е единствено на две победи разстояние.

Също като своя противник, Байер (Леверкузен) започна присъединяване си в Лига Европа от груповата фаза, където се изправи против Карабах, Молде и Хекен.  " Аспирините " се предсатвиха безупречно, като завоюваха своята група с цялостен актив от 18 точки след 6 триумфа при голова разлика 19:3. В 1/8-финалите Байер още веднъж трябваше да играе с азерите. Макар и по доста трагичен метод, съставът на Чаби Алонсо съумя да ги отстрани. Така се стигна до 1/4-финал с Уест Хам, в който миналогодишният първенец в Лигата на конференциите трябваше да преклони глава. В полуфиналите " аспирините " съумяха да отстранят Рома, с цел да стигнат до днешния край против различен италиански противник. По отношение на шампионата, Байер в Бундеслигата през предишния уикенд на върха в класирането с 28 победи и 6 равенства, трансформирайки се в единствения тим в историята без загуба в немския хайлайф през целия сезон.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР